15. 06. 2014.

Dan "d" ...


1
5
6
7
8
9
10
Fotografije - Enes Šabanović





































































































BOSNA VEČERAS PIŠE NOVU HISTORIJU.

Ja danas pišem post posvećen reprezentaciji BiH. Outfit post potkrijepit će modnu stranu priče, a tekstualni dio ono što nas je sve učinilo ponosnim na naše Zmajeve, koji su ovu zemlju odveli po prvi put na jedno veliko takmičenje. Prošlo je nešto više od dvadeset godina od kako je ova zemlja suočena sa najvećom tragedijom u historiji Balkana. Dvadeset i kusur godina tapkamo u mjestu, bombarduju nas sa svih strana, zemlje svijeta još uvijek misle da smo mi samo jedna siromašna zemlja u kojoj je i hljeb misaona imenica. Nažalost za neke u ovoj zemlji i jeste. Napaćen narod sa najvećim srcem. Imamo dušu veću od Balkana. Čudan narod još čudnijih navika. Digli smo se iz pepela. Gradili stubove nove države i nikad se nismo predavali. Djelili su nas i još uvijek dijele, stvaraju nam nacionalne granice svaki dan, šire mržnju među narodom koji se i ne želi mrziti. Zemlja u kojoj se najbolje živi sa namanje novca, niko nema, a svi imaju. Spajale su nas razne nedaće, tužne i radosne stvari, ali ona koja je ujedinila ovu zemlju, razbila nacionalne granice, pomirila komšije, je u upravo ekipa momaka naših Zmajeva koji večeras igraju historijsku utakmicu u fudbalu protiv jedne od najjačih fudbalskih reprezentacija svih vremena, velike Argentine. Zemlja za koju neki i prvi put čuju, debitant je na ovogodišnjem SP, i po prvi put ove godine piše svoju novu historiju, za koju se iskreno svi nadamo da će biti puna suza radosnica. Ujedinili su ono što nikad nikom nije pošlo za rukom i što je rastavljeno još prije nešto više od 20 godina. Oni su heroji nacije, naš ponos, jednom riječju pišu najljepšu bosanskohercegovačku priču. Dali su nam snagu, nadu i vjeru u život, pobjedili sve institucije, sve političare, pomjeraju granice i vraćaju osmjeh na lice. Njima večeras treba podrška, treba im energija koju će pronaći kako bi pobjedili prvo sebe, pa tek onda protivnika. Najmanje što možemo učiniti večeras za njih, ali i na ostalim utakmicama jeste bodriti ih i navijati iz srca i moliti boga da im dobrom vrati za sve ono što su dali narodu ove zemlje. PS. Nadam se da nećete zamjeriti zbog ovakvog posta. 

ZMAJEVI U SRCU, ZMAJEVI NA TERENU.

SRETNO !

Broj komentara: 11:

  1. Odličan post,a još bolja sama ideja... Potpisujem svaku napisanu rijec... Mene "pucaju" emocije nenormalno,ako pobijedimo večeras mislim da cu dobiti sposobnost letenja ili tako nešto :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Svaka cast kraljice, post je fantstican! :*

    OdgovoriIzbriši
  3. jako lijepo, pozdrav iz Hrvatske i držimo fige :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno susjedi, i mi vama, nadam se da će bit bez sudijskih ispada u narednoj tekmi :*

      Izbriši
  4. lijepo si to napisala..BIH je jučer imala veliku podršku i iz Hrvatske i moram reći da su odličnoo igrali, uživala sam prateći utakmicu do 2h u noći, iako sam ujutro morala na faks :)

    OdgovoriIzbriši
  5. you look great!
    please visit me in free time
    http://mesmerize87.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši