15. 12. 2013.

Tartan

1
2
3
4
5
6


Svjetlo nam danas nije htjelo izaći u susret. Magla je učinila svoje i skinula onu čistinu koju fotografije imaju. Bez jasnog i čistog izgleda koje znaju imati, pred vama je novi outfit post, koji odgovara jednom od trenutno najzastupljenijih trendova, tartan uzorku. Sjećam se osnovne škole, i petog razreda. Bila sam dio ritmičke sekcije, ne sjećam se koreografije, a ni pjesme uz koju smo tada pred punom salom ponosnih roditelja igrale, ali se definitivno sjećam škotskih suknjica. Evo nas nakon više od petnaest godina ponovo u istoj priči. Dobro skoro istoj. Bez koreografije i plesa, bez dvorane i publike, s istim uzorkom, ali u skroz drugačijoj priči.U priči koja je daleko od one iz petog razreda, mada bih rado bila dio iste. Dio bezbrižnog djetinjstva, dio grupe veselih i razigranih djevojčica, pod svjetlima reflektora, pune pozitivne treme pred početak velike tačke. Danas su te "velike tačke " dobile drugi smisao, veće početke, a manje završetke, sa puno više truda, a jako malo zahvalnosti i aplauza za isti.
 Kako se vama svidja ovaj uzorak ? Sjećate se vi nekih školsikh dana, jeste ga nosili ? Sretan početak nove radne sedmice.

Fotografije - Enes Šabanović

Sve stvari iz današnjeg posta, osim cipela i torbe su s buvljaka :).

Cipele - Pimkie
Torba - Vintage

Broj komentara: 11:

  1. Suknja, dzemper, kosulja, savrsen spoj :)
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
  2. Bijeli kaput <3 rado cu ga sasiti.

    OdgovoriIzbriši
  3. Anonimno12/15/2013

    zanimljivo skroz, iako ja nikad ne bi nosila :) divim ti se ulovima sa buvljaka

    OdgovoriIzbriši
  4. Fantasticno :) kosa, stil...sve :)
    Super si!

    MODA by JT

    OdgovoriIzbriši
  5. Evo, baš sam danas na posao išla u svojoj škotskoj suknjici, isto na crveno, samo plisirana! LAjkam jako ovaj outfit, sviđa mi se kombinacija boja, nekako mi je zimski, a nije tmuran!

    OdgovoriIzbriši
  6. ja tebe obozavam jer ti si dokaz da se stil ne kupuje :*

    OdgovoriIzbriši