26. 07. 2013.

Mostar

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

More, sunce, lagani jugo, miris borovine, razni jezici, kulture i običaji. Mozak na off,  uživanje i relaksacija na on. Lagane haljine, bose noge, vrelo kamenje, bol u tabanima, so na usnama. Hladni kokteli , miris ribe, svježina mora, jutarnje sunce, cvrkut ptica, crveno sunce, zalazak sunca. Novo jutro novi dan, 6 dana, svaki nosi novu priču. Dolaziš zaboravljaš sve što si ostavio, odlaziš ostavljaš sve što se doživio. Krug se okreće, uspomene ostaju, sjećanje ne blijedi. Nova godina, novo ljeto, novi doživljaji, ljudi, okolina. Novih 365 dana, novo odbrojavanje, novo iščekivanje. 

Morske uspomene sebično ostavljam za sebe. Ako me pratite na FB stranici, ili na instagramu @sinthewonderland, mogli ste vidjeti neke fotografije koje sam tamo objavljivala, ostale idu u arhivu uspomena. Ono što sa vama rado dijelim, jeste ljepota Mostara. To je jedan od onih  gradova kojeg se rado sjećate, i uvijek mu se vraćata. Putovanje i visoke temperature su me izmorile, na jednoj fotografiji gdje nemam naočala primjeti se koliko sam umorna, ali s obzirom da nisam imala ni trunke šminke koja bi to prekrila nadam se da nećete zamjeriti.

24 komentara:

  1. Odličan tekst! Fotografije (Y)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mostar <3

    xx
    ajnira.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam rođena u Mostaru i školovala sam se u njemu i uvijek mu se rado vraćam jer je to za mene najljepši grad na svijetu <3 ....A slike su ti extra ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Prekrasne fotografije ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Stil pisanja i stil oblačenja čine tvoj blog jednim od najboljih. Svaka čast, uživam gledajući tvoje slike i čitajući ti tekstove :)

    http://ladyayla.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. odlican text i odlicne fotke...:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Sandra divno ti pristaje haljina i sesir, slike su mi prelijepe.

    OdgovoriIzbriši
  8. odlican outfit i prelijepe slike :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Anonimno7/26/2013

    ne znam po čemu ovo zaslužuje post mislim apsolutno svaka cura ima jednu dugu ljetnu običnu haljinu, još te sandale su mi užas, ali hajd, da ne spominjem koliko mi je ružno objavljivanje slika sa mora tokom Ramazana, a predpostavljam da se smatraš muslimankom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno na odvojenom vremenu i na komentaru. Outfita što se tiče nije ništa posebno, i vjerujem da svaka djevojka ima dugu haljinu koju će iskombinirati na neki svoj način, a isto tako vjerujem da je najkomotnija kada je u pitanju obilazak i putovanje, zato sam ju ja i obukla, nije mi bio cilj da vas impresioniram istim, i totalno je u drugom planu u odnosu na ostale fotografije. Što se tiče drugog dijela komentara, kritika je donekle na mjestu, ali smatram da to zaista nema nikakve veze sa modnim blogom, i totalno mi je besmisleno miješati vjeru s istim.

      Lijep pozdrav

      Izbriši
    2. Anonimno7/26/2013

      Wow tačno sam šokirana odgovorom, mislim pozitivno, da nisi kao sve ostale napala na kritiku nego je i prihvatila. Hvala i tebi lijep pozdrav.

      Izbriši
    3. Anonimno7/26/2013

      Dezurni moralisti, tacno sam znala da ce se neki od njih javiti, a sta kao ti sad super vjernik zato sto nisi otisla na more u vrijeme ramazana, pa ces otic nakon toga ili si bila prije, i citave godine sigurno sve postojus kako treba. Ajd ljudi ohladite malo ovo je modni blog nije vjerski, cura zivi svoj zivot onako kako ona hoce a ne onako kako vi smatrate da treba..

      Izbriši
  10. Ja sam rodjena u Hercegovini, bar jednom godisnje idem dole i uvijek obidjem i Mostar, zaista divno ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Napokon si se vratila!
    Nedostajala si :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Kako volim šešire s velikim obodom. to mi je zapalo za oko. a kako da ne spomenem naš divni mostar! najdivniji!
    http://fashioncornerecca.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  13. divna :*



    http://elzanapjevic.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  14. Oduševljena sam fotografijama! Koji aparat koristiš?
    I nevjerovatno je kako jedan šešir može da digne kombinaciju :)

    http://red-flair.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno :) Izvni što si čekala odgovor, ali nisam stigla ranije pisati. Koristim canon 30 D sa 50 mm objektivom :)

      Izbriši
  15. Predivne fotografije!!!
    Bas bih volela da posetim Mostar ;)

    OdgovoriIzbriši
  16. Bila sam baš prošlo ljeto u Mostaru, Stela je bila nedavno...Volim taj stari grad, najviše me oduševljava taj spoj kultura. Tata mi je tamo na štandovima kupio predivnu ogrlicu. Jedva čekam da se vratim i prozujim ulicama popločanima oblucima...Ti izgledaš prekrasno, taj šešir je <3! Ilina

    OdgovoriIzbriši
  17. wow!lovely pics!You have a great blog, what about follow each other?Let me know!!!Kisses!

    OdgovoriIzbriši