26. 03. 2014.

26.03.2014.

1
2
3
4
5


Ponekad je dovoljno obući crnu haljinu, ogrnut se toplim kardiganom, ušunjat se u omiljene oksfordice i krenuti u novi dan. Jednostvna kombinacija za još jednostavniju priliku kao što je cjelodnevno obavljanje poslova po gradu. Udobnost na prvom mjestu, a daleko od toga da nije stajliš. Kako provodite ove kišne dane ? Nadam se u društvu dragih osoba, sa osmijehom na licu u inat vremenu. Šaljem vam puno :* .

20. 03. 2014.

Crvena

1
2
3
4
5
6
7
8
Zar ovo nije najljepši mantil koji ste vidjeli ? Broji nešto više od dvadeset godina, a još nije ponio ni jednu boru kao znak starosti. Naime, kupila sam ga prije dvije godine na buvljaku za 10 KM, ako me pamćenje dobro služi. Gospodja koja mi ga je prodala,  kazala je da je pripadao njenoj sestri koja je u to vrijeme bila student medicine, a danas poznata doktorica. Za njega je odvojila zadnju ušteđevinu koju je uspjela sačuvati tokom studentskih dana, a obukla ga je samo dva puta. Iakao nije htjela da se odvoji od njega, dvadeset i kusur godina stajao joj je u ormaru kao suvenir i podsjetnik na te dane. Vremenom je shvatila da je to prevazišla, ali ga je iskreno dala za jako male novce s obzirom koliku vrijednost ima. Istina ili samo još jedna priča u nizu kako bi  ga prodala, nikad neću saznati . Bilo kako bilo, mantil svoju priču nastavlja pisati kod mene, a gdje će završiti to ćemo vidjetu u nekoj drugoj priči, koja će se nadam se nadovezati na ovu.

Fotografije - Enes Šabanović

Mantil - Vintage
Sandale - Retro
Torba - Loly bags

13. 03. 2014.

13.03.2014.

1
2
3
4
5
6
7
98

Da, da tu sam iako je izgledao kao da je blog stavljen u zaborav, vratila sam se. Ovaj put bez puno pisanja, samo kratko javljanje, čisto da vas napomenem da sam tu i da nigdje ne idem. Od danas će biti više postova. Šaljem vam puno poljubaca.

Fotografije - Enes Šabanović

Hlače - Guess
Majica - H&M
Cipele - Pimkie