23. 09. 2013.

Crna je moć

0
1
2
3
4
5
6
7

Trenutno sam u vezi sa crnom bojom. Jako smo povezane, ne znam volimo se. Inače, poslije crvene, crna je moja omiljena boja. Ima u njoj nešto posebno. Crna je povezana sa strahom od nepoznatog, i često ima negativnu konotaciju, međutim u odjevnim kombinacijama, pogotovo u kombinaciji sa crvenom ili narandzastom daje vrlo agresivnu šemu boja, ali i dozu samouvjerenosti, seksipila i osjećaj moći. Morate priznati da se osjećate drugačije kada nosite crno, u odnosu na neku drugu boju iz spektra. Snaga. Autoritet. Moć. Jedan krug. Boje. Spektar. Početak. Crna. Kraj. Formalnost. Elegancija. Prestiž. Sve u jednoj boji, sve je u vama. Dokažite, pokažite. Izađite iz oklopa, i kalupa. Oslobodite se.
     
Jakna/ No name      
Haljina / Zara        
Cipele/ Newyorker 

15. 09. 2013.

Promjena

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Kratka kosa može biti dobar izbor kada je sređivanje iste i ušeda vremena u pitanju, ali s druge strane stalno ste osuđeni na jedan te isti izgled, i stim se morate pomiriti. Ovu dužinu ( ako se uopšte može nazvati dužina :) ) kose imam nekih 7.godina, a 4.godine sam crna. Već sam i ogledalu dosadila svako jutro kada stanem ispred njega. Nakon dugo premišljanja, juče sam otišla kod frizerke, ušla kao crna, prošla kroz fazu plavuše na trenutak , dok je trajalo skidanje boje i zaklela se da nikada neću biti dio plavog tima. Bojala sam se kakav će biti krajnji ishod, ali sam u podsvijesti uvijek imala to da se odma mogu vratiti u crnu, rizikujuću da ostanem bez kose. Međutim, iznenadila sam i samo mogu reći da sam prezadovoljna. Ovakve promjene su uvijek dobrodošle, kada se uvučete u monotoniju. 
Uvijek sam se držala toga, da treba rizikovati, bilo šta da je u pitanju, jer ako ne pokušaš  šta uopšte imaš od života. Ukoliko dobijete bit će te sretniji, a ako izgubite bit ćete mudriji, znači u svakom slučaju dobijate. S toga vrijeme je da se pokrenete, da učinite nešto za sebe, jer danas se više nikada neće ponoviti, sutra je već novi dan, ko zna da li ćete biti spremni na promjene.

Košulja - Mango
Hlače - Zara
Cipele - Newyorker
Torba - Buvljak
Jakna - Sheinside

10. 09. 2013.

Crno-bijelo

IMG_9741
IMG_9756
IMG_9762
IMG_9767
IMG_9769
IMG_9771

Bila sam malo skeptična i dugo sam razmišljala da li da objavim ovaj post, ali sam ipak odlučila da ga podijelim sa vama, prvenstveno iz razloga što je drugačiji od svih dosadašnjih postova, kada su fotografije u pitanju. Ideja je bila da radimo fotografije pred sam zalazak sunca, ali nije sve pošlo kako treba. Fotografije koje su ostale u originalnoj verziji su jako tamne i mutne, pa sma ih prebacila u crno-bijelu verziju, na kraju i nisu ispale toliko loše. S obzirom da je kombinacija ionako bila sva crno-bijela, sve se poklopilo. Nadam se da će vam se barem malo svidjeti.

08. 09. 2013.

Tufnice i džins

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11


Osmijeh i sreća, kao tufnice i džins. Jedno s drugim, kao jedno bez drugoga. Okret i osmijeh, fotografija i priča. Zemlja i nebo, sunce kao dodatak jedna cjelina, izmedju toga, ljudi, životinje i biljke kao sastavni dio jednog velikog kruga. Jedno bez drugog, kao i jedno s drugim nikako ne može. Sve je to isto, kako god okreneš. U današnjoj priči kraj je ipak pozitiva. Tufnice i džins se vole, možda u nekoj drugoj postanu najveći neprijatelji, baš kao miš i mačka.

Košulja, remen, suknja - Vintage ( buvljak )
Cipele - Newyorker

05. 09. 2013.

Jesen

1
2
3
4
6
7
8
9
10


Jesen u zraku. Lišće žuti. Hladnija jutra, topliji dani. Jesenske večeri, niske temperature. Kalendarski ljeto. Džemperi na policama, čizme na nogama. Jakne u opticaju, ljetne boje u zaboravu. Septembar, sunce, kiše, periodičnost. Još malo pa i zvanično kalendarski, do tada ne zvanično dobro došla jeseni.

PS. Hvala vam puno na divnim riječima i komentarima na prethodni post. Divni ste.

Hlače i džemper - Newyorker
Šešir - Vintage