29. 07. 2013.

Happy birthday blog

IMG_9351
IMG_9352
IMG_9353
IMG_9367
IMG_9378
IMG_9382
IMG_9389
IMG_9393
IMG_9394

 364 dana, ovaj 5 - ti se polako vuče, živa na termometru pokazuje isto kao i prošle godine u ovo vrijeme. Onaj lijeni mačak još uvijek se vuče istim putem, tačno pred veče kada sunce zadje, a pas lutalica na istom mjestu traži sklonište od nemilosrdnog sunca, pa tek sa zalaskom izadje i onako bez imalo stida šeta praznim ulicama puštajući svoj lavež. Pa da šta ga briga, spavao je čitav dan, ko je nama kriv što to isto ne možemo da radimo kad i on. S ovog istog mjesta, u ovo isto vrijeme, prošlo ljeto pisala sam neke tada tihe i nepoznate riječi, s nadom da će neko nekada naići na njih i pročitati ih, pa im se vratiti sa željom. Totalni anonimus, djevojka bez cilja, počinje pisati svoje prve tekstove, uz outfit fotografije. Nadu dobijete usput, cilj samI sebi stvorite, rizik nastane odmah kada nešto započnete, uvijek gubite, šta god da dobijete, balans mora postojati, ravnoteža jača. Drugačije ne može. S ljetom počneš, nastaviš s  jeseni, radosno, do prvih snjegova i minusa, samopouzdanje opadne, pa poraste s prvim bojama proljeća, cvijetnim baštama, a na ljeto sa onom istom pumpom koja svako jutro u parku zalijeva tek prispjelo cvijeće, čuvajući ga za tri paklena mjeseca. Godina prodje, ništa ne dodje. Sve isto ostaje, i šta nam preostaje. Nastavit se nadati, jačati cilj, stvoriti igru, truditi se biti dobar, ganjati zlatnu sredinu i biti pristupačan i dostupan. Znati cijeniti i zahvaliti se, ostati svoj i priseban, nikada ne odustati i uvijek ustati, nije svaki pad gubitak, nekad je i pobjeda.

Hvala vam što ste samnom zadjnih 364 dana, za svaki komentar, lijepu i manje lijepu riječ, sugestiju i kritiku, za svako vraćanje i odlazak sa bloga, za svako sjećanje i spomen, uz nadu da ćemo se i dalje lijepo družiti, dijeliti mišljenja i ljubav prema lijepome.

PS. Fotografije nisu onakve kakve su trebale biti, ali ovaj efekat dobijete kada se slikate pri zalasku sunca :)

P.S.S. Jedno veliko hvala mom momku koji je tokom čitave godine imao strpljenja samnom i radio fotografije bez pogovora kad god je trebalo i gdje god je trebalo. Hvala <3

Voli vas S .

26. 07. 2013.

Mostar

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

More, sunce, lagani jugo, miris borovine, razni jezici, kulture i običaji. Mozak na off,  uživanje i relaksacija na on. Lagane haljine, bose noge, vrelo kamenje, bol u tabanima, so na usnama. Hladni kokteli , miris ribe, svježina mora, jutarnje sunce, cvrkut ptica, crveno sunce, zalazak sunca. Novo jutro novi dan, 6 dana, svaki nosi novu priču. Dolaziš zaboravljaš sve što si ostavio, odlaziš ostavljaš sve što se doživio. Krug se okreće, uspomene ostaju, sjećanje ne blijedi. Nova godina, novo ljeto, novi doživljaji, ljudi, okolina. Novih 365 dana, novo odbrojavanje, novo iščekivanje. 

Morske uspomene sebično ostavljam za sebe. Ako me pratite na FB stranici, ili na instagramu @sinthewonderland, mogli ste vidjeti neke fotografije koje sam tamo objavljivala, ostale idu u arhivu uspomena. Ono što sa vama rado dijelim, jeste ljepota Mostara. To je jedan od onih  gradova kojeg se rado sjećate, i uvijek mu se vraćata. Putovanje i visoke temperature su me izmorile, na jednoj fotografiji gdje nemam naočala primjeti se koliko sam umorna, ali s obzirom da nisam imala ni trunke šminke koja bi to prekrila nadam se da nećete zamjeriti.

17. 07. 2013.

Blue wall

1
2
3
4
5


 Jedan brzinski, ništa posebno, jednostavno, a opet efektno, za višesatno hodanje po radnjama, savršeno. 

14. 07. 2013.

Maxi dress

1
2
3
4
5
6
7
8
9


Maxi haljina. Uvijek. Za nedjeljnu šetknju, porodični ručak ili kafu sa prijateljima, što da ne ? Patikice kao dodatak. Može. Dobro nisu to bilo koje patike, bijele su imaju divne izvezene cjetove po sebi, jako su lagane i udobne. Kada možee air max na haljine, zašto one ne bi mogle, zar ne ? Ljeto bez ljeta, sunce bez sunca, kiša sama sa sobom, kad nije dobrodošla, nema drugog izbora. Svici su još uvijek živi, znate to. Nisam ovo ljeto još ni jednog uhvatila. Trebam se više potruditi. Sjećam se da smo ih kao djeca hvatali i sakupljali u staklene galone i tako ostavljali preko noći da nam svijetle, sve  dok nismo shvatili da oni ne mogu opstati u zatvorenom prostoru, normalno kao i svako drugo živo biće, ali šta djeca znaju. Naučili smo kasnije, ali bilo je kasno. Sad nam neki drugi svici svijetle.

Haljina - Martofchina

12. 07. 2013.

White dress

1
2
3
4
5
6
7
8


Znate da volim crno -bijele kombinacije ? Znate . Mislim da ih je do sada bilo najviše na blogu. Znate da volim da se smijem ? O da itekako volim, ustvari to najviše i radim u toku dana. Najbolji lijek protiv stresa. Provjereno, probajte. Ovu predivnu haljinicu, savršenu za ljetne večeri koje ja željno isčekujem, jer mi večeras nije bilo prijatno ni malo, možete pronaći na Martofchina.com stranici.

Haljina  - Martofchina.com/

07. 07. 2013.

Fashion bloger takmičenje

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Alta shopping centar Sarajevo, dvanaest finalista, isto toliko članova žirija od čega je bilo 9 blogera. Sedam sati, tri teme . Vraćali smo se u lude 80 - te, hvatala nas je groznica subotnje večeri, nakon čega smo trebali neku cesual varijantu. Euforija, dobra organizacija, lijepo društvo, predivan osjećaj. Pomak na BH modnoj sceni, priznanje postojanja BH blogera. Reflektori, fotografski aparati, medijske kuće i publika kao podrška. Težak zadatak, odgovoran i zahtjevan. Nikoga ne povrijediti, a i ne pogriješiti. Osvjetlati obraz i poslati jasnu poruku. I u BiH postoji blogerska scena, s ponosom se dokazati i istaknuti iz mase. Žiri nije pogriješio. Većinski broj glasova i ubjedljivu pobjedu, sa najviše stila odnijela je Ajla Hodžić .