26. 05. 2013.

My favorite color is ...

1
2
3
4
5
6
7
8
9


Boyfriend hlače su mi uvijek bile zanimljive, nosila sam ih kad niko nije, dobro to ja tako mislim, ne morate sad odma reći "što je sebi umislila nešto" , znam da sam prve kupila prije 9 godina, ako me pamćenje dobro služi. Jedno vrijeme ih nisam nikako skidala, pa su mi dosadile, onda su se odjednom pojavila u ormarima gotovo svake djevojke, i tad sam ih odbacila, ne znam ne volim da nosim nešto kad svi drugi nose. To je bezveze, zar ne ? Vječito sam kupovala stvari sezonu kasniju, ako ih pronadjem naravno, ali bila sam uvijek te sreće da ono što se meni svidi bude u radnjama čak i kroz godinu dana, kažu kad ti je nešto sudjeno čeka te,  nije baš da volim da mješam te stvari u sve, ali možda ima istine u tome, ne znam. Crvenu boju volim, mislim dobrih 20 i kusur godina, od kako sam prvi put ugledala svijet. Ne sjećam se tog perioda naravno, ali znam po fotografijama, onim iz 80-tih ( na svakoj imam nešto crveno na sebi ) kada se fotograf ganjao po selu ( da seosko sam dijete ), da uradi par za uspomenu, koje pronadješ godinama kasnije one  izblijedljele od starosti, ali imaju onu draž kada ih uzemete u ruke kao da vas vrate u taj period. Znam da svi imate  kutiji sa uspomenama, u kojoj čuvate stare fotografije, priznajte. Ukoliko niste dugo, vrijeme je da ju potražite i pregledate, prisjetite se nekih starih uspomena, osoba koje su vas nekada činile sretnim, tužnim ili možda ljutim. Kako god, drugove iz klupa uvijek zaboravimo, pa vrijeme je da ih se malo sjetimo.

Fotografije - Enes Šabanović

20. 05. 2013.

Red and blue

1
3
4
6
7
85
9
10
11


Prije nego što me neko optuži da sam luda jer hodam u mantilu, dobro malo debljem, ali opet nije kaputić, po ovakvom vremenu i visokim temperaturama, moram da kažem da mi je paket kasnio više od dva mjeseca, a kako bi ispoštovala suradnju sa  sheinside  stranicom bilo je neophodno da uradim post u istom. S obzirom da naveče temperatura padne u odnosu na dan, i nije toliko loš za nositi, čak nije ni vruće u njemu, ali ipak ću ga  spakovati i odložiti negdje u ormar do početka jeseni i hladnih sumornih dana, ustvari do prvih jesenjih kiša. Laka vam noć i lijepo mi spavajte.

Fotografije : Enes Šabanović

Mantilić - Sheinside
Sandale - Retro
Torba - Bree
Košulja - Vintage
Suknja - Zara

19. 05. 2013.

... Jumpsuit ...

1
2
3
5
4
6
7
8
9
10
11


Jumpsuit je presavršen za nositi tokom ljetnih dana, dozvoljava koži da diše, lagan je i prozračan, predivno zvuči zar ne ? To je sve što nam treba kada temperature dosegnu svoj maksimum, a sudeći po dosadašnjim prognozama ovo bi moglo biti jedno pakleno ljeto. Pa šta čekate nabavite sebi jedan, ako vam se svidja baš ovaj možete ga pronaći OVDJE .

Fotografije - Enes Šabanović

Jumpsuit - Cozbest
Sandale - Catwalk
Naočale - Ray-Ban

13. 05. 2013.

Sarajevo 1. dan

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

11
12
13

Sarajevo je jedan od onih gradova u koji kada jednom odete, sigurno je da ćete se ponovo vratiti. Grad koji ima dušu, najljepšu čaršiju, najstarije zanate, najiskrenije osmjehe, toplu dobrodošlicu. Čaršiju sa najintezivnijim mirisom kahve, da kahve prave bosanske, ne kafe, inače imamo ružan običaj da prisvajamo tudje riječi, a svoje izvorne guramo po strani. Takav smo mi narod. Iako ovo nije bila ekskurzija, kao ona u osnovnoj školi kad su nas vječito na kraju školske godine dovodili u Sarajevo, na Vrelo Bosne i na čaršiju, sjećam se kao da je bilo juče. Dječija radost, opet me sjeta uhvatila, znam da mi nećete zamjeriti. Ma hajde i ako bude onih koji možda hoće oprostit ću im. Ali morate priznati da se sjećate toga. Provedemo dan na Vrelu Bosne, pa dovedu malo djecu da prošetaju čaršijom, da pojedu ćevape i kupe mami kakav suvenir, pa se raspravljaju u busu ko je kupio ljepši poklon. Šta će kupiti dijete u osnovnoj školi od džeparca koji dobije od roditelja da može da jede, a prodavci sa čaršije to ne znaju, pa običnu šoljicu zacijene 10 KM. Puno je to za dijete, a želi da se dokaže.Na kraju kupi ukrasni kamen u koji je uklesano ime lijepog šehera. Takav je Bosanac, ni svom neće progledat kroz prste, ajd što na turistima zaradjuju, al što na svom narodu. Da se vratim na početak. Nije bila ekskurzija, nije bilo suvenira, bilo je puno osmijeha, ljubavi, radosti i sreće. Dan sa predivnim blogericama Ysophisticates , Beautyrollercoaster , Ladybug4sunflower , imala sam osjećaj kao da se znamo sto godina, a ne znamo se taj dan smo se tek upoznale, srodne duše se uvijek nađu tako barem kažu, ispravite me ako griješim. Sve ovo ne bi bilo potpuno bez najboljeg fotografa ( čitaj momka ) na svijetu, i da moram spomenuti rodjaka, koji je ovaj put bio domaćin. Dan završava sa još intezivnijim mirisom kahve, koju povremeno siječe miris nargile, jer noć dolazi, a " život "  tek počinje. Nastavak u novom postu uskoro.